Code Week Montenegro, u saradnji sa Mtel Digitalnom Fabrikom, ISOC-om i Domenom, organizuje besplatnu školu programiranja u okviru evropskog projekta Nedelja programiranja. Škola će se održati u periodu od 26. marta do 19. aprila 2018. godine u prostorijama Mtel Digitalne Fabrike u Podgorici. Škola je namijenjena učenicima VII, VIII i IX razreda osnovne škole.

Predavanja će se održavati dva puta nedeljno. Polaznici će biti podijeljeni u dvije grupe od po maksimalno 20 učenika. Ukoliko Prva grupa će se sastajati ponedeljkom i srijedom, a druga utorkom i četvrtkom. Obje grupe sastajaće se u istom terminu od 18:00h do 20:00h.

Nastava će obuhvatati praktični rad na računaru, pa je obavezno da polaznici ponesu sa sobom laptop. Prijave su otvorene od 19. februara do 16. marta 2018.

Test sastavljen od logičkih mozgalica koji će nam pomoći da odaberemo 40 polaznika biće održan 17. marta u sali 207 Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici u 12h, a trajaće sat vremena. Molimo prijavljene učenike da ponesu pribor za pisanje.

Predavači

Andrija Vučković

Andrija Vučković

FullStack Developer

Osim što je odličan u svom poslu, Andrija je veoma temeljan i posvećen onome što započne. Andrija je završio studije Računarskih nauka na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, i to dok je već uveliko pisao kod bez greške. Radi u kompanijama ME-net i Alicorn gdje vodi projekte, programira, konfiguriše brojne servere i projektuje baze podataka. U istoriju Code Week Montenegra će ući kao organizator prvog događaja ikad!

Ivana Ćorović

Ivana Ćorović

EU Code Week ambasadorka

Code Week u svakoj zemlji volonterski vode ambasadori. Ivana, prva crnogorska ambasadorka, provodi svoje radne sate programirajući u crnogorskim kompanijama Alicorn i ME-net. Kako učenju nema stajanja, voljela bi da uci od drugih i gradi svijet u kome će puno više ljudi razumjeti principe programiranja. Veoma je uzbuđena zbog mogućnosti koje Code Week pruža i nada se da će Evropska nedelja programiranja trajati puno duže od 7 ili 15 dana.

Nataša Popović

Nataša Popović

Software Developer

Ekspert je za razvoj tema i pluginova za WordPress. U stanju je da nagovori svaki web server da radi ono što mu ona naredi. Redovno studira računarske nauke i govori jezikom matematike. Voli vozove i ne voli da vozi jer se ne snalazi dobro u prostoru. Skromnost i istrajnost, smisao za humor i nesvakidašnji stil čine je najzanimljivijom samoproglašeno – introvertnom članicom CodeWeek tima.

Bojan Bulatović

Bojan Bulatović

Software Developert

Student računarskih nauka koji je u stanju da natjera i najrazličitije aplikacije na najudaljenijim serverima da pričaju zajedničkim jezikom. Pretvara apstraktne opise u logičke probleme i sistematski ih rešava. Rado prihvata nove izazove, uključujući i rad sa digitalnim oglašavanjem. Pored dobre muzike, uživa u društvenim igrama, a sklon je i iznenadnim doskočicama.